search_icoasmeninė paieškos forma:
Mane dominantys klausimai:
  • Darbas ir verslo pradžia:



  • Socialinės išmokos:






  • Švietimas Lietuvoje






  • Užsieniečiai Lietuvoje







  • Kiti klausimai






chat_icoužduokite savo klausimą čia:
Užpildykite neįvestus laukelius!
tai pat konsultuokitės telefonu: 8 800 22922 | 8 525 14352
arba rašykite mums skype: skype Migracijos informacijos centras
sekite mus: facebook youtube
Bendroji informacija
img1 img2

Bendroji informacija

/back.pnggrįžti

Asmenys, kurie nėra LR piliečio šeimos nariai, atvykti ir gyventi Lietuvoje gali naudodamiesi bendra tvarka gaunamais leidimais gyventi ir kitais dokumentais. ES ir ELPA valstybių narių piliečiams išduodami dokumentai ir jų išdavimo tvarka skiriasi nuo trečiųjų šalių piliečiams taikomos tvarkos.
ES ir ELPA valstybės narės pilietis (toliau apibendrintai – ES pilietis) gali atvykti į Lietuvą ir būti joje iki 3 mėnesių, skaičiuojant nuo pirmosios atvykimo į šalį dienos. Būnančiam ilgiau nei 3 mėnesius asmeniui reikia susitvarkyti dokumentus, patvirtinančius jo teisę laikinai ar nuolat gyventi Lietuvoje. Tuomet, deklaravęs gyvenamąją vietą Lietuvoje, ES pilietis įgyja teisę į visas LR socialines garantijas, jei tos teisės nėra susijusios su pilietybe (pvz., balsavimas).

Dokumentas, patvirtinantis ES piliečio teisę laikinai ar nuolat gyventi Lietuvoje, yra vidaus reikalų ministro nustatytos formos pažyma ES piliečio teisei laikinai ar nuolat gyventi Lietuvoje patvirtinti.

3


Jums taip pat gali būti įdomu: