search_icoasmeninė paieškos forma:
Mane dominantys klausimai:
  • Darbas ir verslo pradžia:



  • Socialinės išmokos:






  • Švietimas Lietuvoje






  • Užsieniečiai Lietuvoje







  • Kiti klausimai






chat_icoužduokite savo klausimą čia:
Užpildykite neįvestus laukelius!
tai pat konsultuokitės telefonu: 8 800 22922 | 8 525 14352
arba rašykite mums skype: skype Migracijos informacijos centras
sekite mus: facebook youtube
ES piliečių teisė laikinai gyventi Lietuvoje
img1 img2

ES piliečių teisė laikinai gyventi Lietuvoje

/back.pnggrįžti

ES, EEE valstybių ar Šveicarijos piliečiai ir jų šeimos nariai, kurie yra ES, EEE valstybių ar Šveicarijos piliečiai, atitinkantys bent vieną iš toliau nurodytų pagrindų, gali atvykę gyventi Lietuvoje ilgiau negu 3 mėnesius per pusę metų. Tokiems asmenims išduodama pažyma, patvirtinanti ES piliečio teisę laikinai gyventi Lietuvoje, jei jie:

  • yra darbuotojai arba savarankiškai dirbantys asmenys;
  • turi sau ir savo šeimos nariams, jei jie atvyksta kartu su jais arba pas juos, pakankamai išteklių pragyventi Lietuvoje ir turi galiojantį sveikatos draudimą patvirtinantį dokumentą;
  • yra priimti mokytis į švietimo įstaigą pagal bendrojo ugdymo arba profesinio mokymo programą (programas), studijuoti į mokslo ir studijų instituciją pagal studijų programą (programas) arba į doktorantūrą, pakviesti stažuoti, tobulinti kvalifikacijos, turi sau ir savo šeimos nariams, jeigu jie atvyksta kartu su juo arba pas jį, pakankamai išteklių pragyventi Lietuvoje ir turi galiojantį sveikatos draudimą patvirtinantį dokumentą;
  • yra ES piliečio, turinčio teisę gyventi Lietuvoje, šeimos narys, kuris atvyksta kartu su juo arba pas jį (apie ES piliečių, LR piliečio šeimos narių, teisę gyventi Lietuvoje nuolat  skaitykite skiltyje ES piliečių, LR piliečio šeimos narių, teisė nuolat gyventi Lietuvoje.
  • Visais atvejais (išskyrus, kai asmuo gauna leidimą gyventi kaip LR piliečio šeimos narys) asmuo turi pateikti teritorinės policijos įstaigos migracijos padaliniui įrodymą, ar turi pakankamų lėšų save išlaikyti. Tai gali būti banko išrašai, darbo sutartis ar kiti dokumentai, patvirtinantys nuolatines įplaukas ar turimas santaupas.  Kitų dokumentų, kuriuos reikia pateikti, sąrašą galite rasti šiame internetiniame puslapyje.

ES piliečio prašymas turi būti išnagrinėtas ir sprendimas dėl jo priimtas ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo prašymo pateikimo teritorinės policijos įstaigos migracijos padaliniui dienos.

Išduota pažyma galioja 5 metus nuo sprendimo išduoti pažymą priėmimo arba numatomą ES piliečio gyvenimo Lietuvoje laikotarpį, jei jis trumpesnis negu 5 metai.


Jums taip pat gali būti įdomu: